• Producent - Szajek

Zakłady Mięsne SZAJEK są jednym z najstarszych zakładów zajmujących się przetwórstwem mięsa w Polsce. Firma została założona w 1905 roku przez Eustachiusza Kliksa, a obecnie prowadzona jest przez jego wnuczkę Anielę Szajek oraz trzech prawnuków: Gerarda, Bartosza i Krzysztofa.

Obecnie Zakład można zaliczyć do jednego z najbardziej nowoczesnych nie tylko w rejonie Wielkopolski, ale i w kraju. Spełnia wszelkie wymogi i standardy UE. Produkty oferowane przez Zakład są bardzo zróżnicowane. W asortymencie znajdziemy mięso z wieprzowiny, drobiu i wołowiny. W każdym z produktów charakterystyczna jest wysoka zawartość mięsa. Wszystkie produkty łączy wysoka jakość i dbałość o najmniejszy szczegół. Nasze wyroby są bardzo dobrze przyprawione, tak po wielkopolsku.

Dzięki ponad 100-letniemu doświadczeniu udanie łączymy tradycję z najnowszymi technologiami. Efektem są unikalne wyroby o najwyższej jakości, których smak doceniło już wielu klientów z całej Polski. Potwierdzeniem naszych umiejętności jest tytuł Najlepszego Producenta Wędlin, przyznany w 2014 roku podczas konkursów wędliniarskich na Międzynarodowych Targach Polagra w Poznaniu.
Brak produktów do wyświetlenia