-
Serek Mascarpone 250g


Wysyłka w ciągu | 1 DZIEŃ (z wyłączeniem niedziel) |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Waga | 0.25 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Min.zamówienie 100zł. Dostawa pod drzwi!
Zostaw telefon |
To kategoria miękkich i świeżych serów pochodząca z południa Europy. Ser wyrabiany tradycyjną metodą ze śmietanki charakteryzuje się gładką, aksamitną konsystencją i naturalnym, śmietankowym smakiem. Doskonałe połączenie najlepszych cech sera, masła i śmietany. Wyprodukowany z pasteryzowanej śmietanki. Łatwo się rozsmarowuje na pieczywie i jednocześnie zawiera o połowę mniej tłuszczu niż masło, dlatego stanowi dla niego ciekawą alternatywę. Mascarpone, najczęściej używane jest do przygotowania deserów oraz ciast szczególnie, jako główny składnik włoskiego Tiramisu. W daniach na gorąco wzbogaci smak wielu sosów do makaronu, dań mięsnych, warzywnych czy pizzy. Wyprodukowany z mleka od krów karmionych paszami bez genetycznie zmodyfikowanych organizmów. Więcej informacji na stronie http://bezgmo.piatnica.com.pl
Przechowywać w warunkach chłodniczych.
pasteryzowana śmietanka, regulator kwasowości - kwas cytrynowy
- Producenci