• Grzyby shimei 125g

Grzyby shimei 125g. Grzyby to jeden z najszczodrzejszych darów naszych lasów. Mimo, iż nie imponują pod względem składników odżywczych, są prawdziwym skarbem polskiej kuchni. Można je przygotowywać do spożycia na różny sposób: jako marynowane, smażone, duszone, gotowanej, jako składnik zup, sosow, potrawki. Grzyby SHITAKE są stosowane w kuchni japońskiej i chińskiej. Mają wyśmietnity smak, ale jako jeden z niewielu gatunków posiadają także cenne walory zdrowotne. Zawierają wiele składników mineralnych i witamin (m.in. żelazo, potas, wapń, cynk, witaminy grupy B, kwas foliowy, prowitaminę D). Spożywanie tych grzybów hamuje rozwój nowotworów i obniża poziom cholesterolu (dzięki zawartości polisacharydów, lentinan oraz eritadenin). Ze względu na swoje właściwości na Dalekim Wschodzie znany jest jako "Eliksir Życia".

7.25
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Płatność przy odbiorze 0
Odbiór osobisty 0
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.125 kg

Min.zamówienie 100zł. Dostawa pod drzwi!

Zostaw telefon

Grzyby to jeden z najszczodrzejszych darów naszych lasów. Mimo, iż nie imponują pod względem składników odżywczych, są prawdziwym skarbem polskiej kuchni. Można je przygotowywać do spożycia na różny sposób: jako marynowane, smażone, duszone, gotowanej, jako składnik zup, sosow, potrawki.Grzyby SHITAKE są stosowane w kuchni japońskiej i chińskiej. Mają wyśmietnity smak, ale jako jeden z niewielu gatunków posiadają także cenne walory zdrowotne. Zawierają wiele składników mineralnych i witamin (m.in. żelazo, potas, wapń, cynk, witaminy grupy B, kwas foliowy, prowitaminę D). Spożywanie tych grzybów hamuje rozwój nowotworów i obniża poziom cholesterolu (dzięki zawartości polisacharydów, lentinan oraz eritadenin). Ze względu na swoje właściwości na Dalekim Wschodzie znany jest jako "Eliksir Życia".

Grzyby shitake.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie