- 
      Koszyk jest pusty
 - 
      x
 
					
					- 
      Koszyk jest pusty
 - 
      x
 
- 
              
Jaja spożywcze 10 szt
 
                
              | Wysyłka w ciągu | 1 DZIEŃ (z wyłączeniem niedziel) | 
| Cena przesyłki | 0 | 
| Dostępność | 
            
                
                  Duża dostępność
                
                 | 
        
| Waga | 0.4 kg | 
| Kod kreskowy | |
| EAN | 
Min.zamówienie 100zł. Dostawa pod drzwi!
| Zostaw telefon | 
Jajko posiada całe bogactwo składników odżywczych. Już sama symbolika jaja jako nowego życia, wskazuje, że musi ono zawierać wszystkie substancje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. I tak rzeczywiście jest, jajo zawiera wszystko poza błonnikiem i witaminą C.
Kura z wolnego wybiegu ma stały dostęp do słońca i przestrzeni, a także do źródeł naturalnego białka: owadów i dżdżownic. – Jedno jajko od kury z wolnego wybiegu ma dwa razy więcej witaminy E oraz kwasów omega-3 niż tej samej wielkości jajko od kury z chowu ściółkowego czy klatkowego.
Dietetycy są zgodni, że jajko ma na tyle istotne właściwości, że warto jeść je co drugi-trzeci dzień. Substancje odżywcze w nim zawarte mają wpływ na prawidłowe funkcjonowanie organizmu i przyczyniają się do dobrego stanu zdrowia. Jajka można przygotować na wiele sposobów, dzięki czemu łatwo uniknąć monotonii. Jajka na miękko, jajka faszerowane, omlet, jajecznica oraz jajka po wiedeńsku - to tylko jedne z wielu przykładów dań z jajkami.
– Jajka od kury z wolnego wybiegu wyróżniają się znacznie korzystniejszym stosunkiem kwasów omega-6 do omega-3.
– Mają siedem razy więcej beta-karotenu niż te od kur z chowu ściółkowego lub klatkowego.
– Zawierają dużo selenu, który wpływa na elastyczność skóry.
– Więcej witaminy z grupy B, co pozytywnie wpływa na kondycję włosów, paznokci, funkcję układu nerwowego.
– Więcej luteiny, która poprawia wzrok.
– Więcej białka, które bierze udział w syntezie kolagenu, keratyny i elastyny, a tym samym wpływa na regeneracje skóry.
- Producenci
 
