• Winogrono ciemne 1 kg

Symbol: 5100

Z nasionami czy bez, czerwone winogrona przewyższają białe pod względem zawartości składników odżywczych. Badania wykazały, że sok z czerwonych winogron ma wpływ na zmniejszenie lepkości krwi, co jest bardzo istotną cechą z punktu widzenia profilaktyki chorób układu krążenia. Resweratrol – polifenol – związek obecny w znacznych ilościach w czerwonych winogronach wykazuje właściwości ochronne przed tworzeniem się blaszki miażdżycowej w świetle tętnic. Związek ten posiada właściwości wygaszające stany zapalne a także działanie przeciwnowotworowe. Z innych wartościowych dla zdrowia związków zawartych w czerwonych winogronach należy wymienić antocyjany – należące do flawonoidów, nadające pigment owocom czerwonych winogron, uważane za silne przeciwutleniacze. Winogrona czerwone zawierają również karoten a także witaminy: C , E i K oraz składniki mineralne przeważnie magnez, żelazo, miedź i wapń.

15.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1 DZIEŃ (z wyłączeniem niedziel)
Cena przesyłki 0
Płatność przy odbiorze 0
Odbiór osobisty 0
Dostępność Duża dostępność
Waga 1 kg

Min.zamówienie 100zł. Dostawa pod drzwi!

Zostaw telefon

Z nasionami czy bez, czerwone winogrona przewyższają białe pod względem zawartości składników odżywczych. Badania wykazały, że sok z czerwonych winogron ma wpływ na zmniejszenie lepkości krwi, co jest bardzo istotną cechą z punktu widzenia profilaktyki chorób układu krążenia.

Resweratrol – polifenol –  związek obecny w znacznych ilościach w  czerwonych winogronach wykazuje właściwości ochronne przed tworzeniem się blaszki miażdżycowej w świetle tętnic. Związek ten posiada właściwości wygaszające stany zapalne a także działanie przeciwnowotworowe.

Z innych wartościowych dla zdrowia związków zawartych w czerwonych winogronach należy wymienić antocyjany – należące do flawonoidów, nadające pigment owocom czerwonych winogron, uważane za silne przeciwutleniacze. Winogrona czerwone zawierają również karoten a także witaminy: C , E i K oraz składniki mineralne przeważnie magnez, żelazo, miedź i wapń.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie